Hususi Araçla Yük Taşıma Cezası

Trafiğe çıkan ve yük taşıyan araçları kullanan sürücülerin uygun SRC Belgesi’ne, aracın tescil belgesine ve K Yetki Belgesi’ne ihtiyacı vardır.

Trafikteki En Ağır Yük: Hususi Araçla Yük Taşıma Cezası
Trafiğe çıkan ve yük taşıyan araçlarla sürücülerin bazı belgelere sahip olması gerekir. Yük taşıyan araçları kullanan sürücülerin uygun SRC Belgesi’ne, taşımacılık için kullanılan aracın tescil belgesine ek olarak da K Yetki Belgesi’ne ihtiyacı vardır.
K Belgesi Olmadan Yük Taşıma Cezası
Gerekli belgelere sahip olmadıkları için hususi araçların trafikte yük taşıması yasaktır ve cezaya tabidir. K Yetki Belgesi olmadan yük taşıyan araçlar, para cezasının yanı sıra 15 gün de trafikten men edilir. K Yetki Belgesi bulunmayan araçları, tescil ve trafik belgesinde belirtilen amaçlar dışında kullanmanın ve buna izin vermenin cezası 1003,00 TL’dir. Binek araçların yük taşıma cezası hem sürücüden hem de araç sahibinden ayrı ayrı tahsil edilir. Bu yüzden en iyisi önce Yük Taşımak için Gerekli Belgeleri inceleyin sonra da yola yetkili araç ve sürücülerle çıkın.
Pratik, ekonomik ve yetkili taşımacılık: eTA
Şehir içi ya da şehirler arası taşınması gereken bir yükünüz varsa, bunu otomobilinizle taşıyarak riske girmeyin. eTA’nın güvenli ve hesaplı taşımacılık hizmetleriyle yükünüzü en uygun fiyata taşıyabilirsiniz. Vakit kaybetmeden tıklayın, eTA’nın pratik ve kazançlı dünyasını keşfedin.