Yolculuk Öncesi Aracınızı Hazırlama Önerileri

Bu bayram, yolu sevdiklerine çıkacak olan herkes için küçük bir “Yolculuk Öncesi Aracınızı Hazırlama Önerileri” hazırlamak istedik ve size bu yazıyı hazırladık. Bayram öncesi yolların ne kadar çok araca ev sahipliği yapacağı malumunuz. Bu...

Yolculuk Öncesi Aracınızı Hazırlama Önerileri
Bu bayram, yolu sevdiklerine çıkacak olan herkes için küçük bir “Yolculuk Öncesi Aracınızı Hazırlama Önerileri” hazırlamak istedik ve size bu yazıyı hazırladık. Bayram öncesi yolların ne kadar çok araca ev sahipliği yapacağı malumunuz. Bu yüzden de uzun yolculuk öncesinde size zaman kazandıracak, yolunuzu çileye dönüştürmeyecek ve işinizi kolaylaştıracak birkaç önerimiz var.
yolculukoncesiaracihazirlama_etasimacilik
 Yolculuk Öncesi Aracınızı Hazırlama Önerileri:
1- Lastikler: Uzun bir yolculuğa çıkacaksanız lastiklerinizin km hesabını doğru yapmalısınız. Çünkü bir lastikle yapılabilecek maksimum kilometreye ulaşıldıysa, o lastik yolculuk esnasında aracınızın kontrolden çıkmasına sebep olabilir. Yolculuk öncesi lastiklerinizin yol ömrünü mutlaka kontrol ettirin.
2- Rot-Balans: Eğer Rot-Balans ayarınız düzgün değilse sürüş keyfiniz ortadan kalkar ve araba sürmek sizi yorar. Yolcululuğunuzu eziyet haline dönüştürmek istemiyorsanız Rot-Balans ayarınızı mutlaka yaptırın.
3- Frenler: Fren, aracınızın en önemli parçasıdır. Bu yüzden yolculuk öncesi frenlerinizin hidrolik sıvısını mutlaka kontrol edin.
4- Motor Yağı: Aracınızın verimini artırmak ve uzun yıllar size eşlik etmesini sağlamak için en kritik noktalardan birisi de motor yağının kontrolüdür. Yolculuğunuz öncesi motor yağınızın yeterli seviyede olup olmadığını mutlaka kontrol edin.
5- Hava Filtresi: Aracınızın hava filtresinin bakımlı olması, size yakıt tasarrufu sağlar ve aracınızın performansını en uygun seviyede tutar.
6- Elektrik Aksamı: Aracınızın elektrik aksamında meydana gelecek olan küçük bir sorunda aydınlatma sistemleriniz çalışmayabilir. Bu yüzden yolculuk öncesi aracınızın elektrik aksamında sorun olup olmadığını kontrol edin.
7- Klima Sistemi: Yaz aylarında olduğumuz için klimaların önemi büyük. Klima sisteminizin temiz bir şekilde çalışması sizin ve ailenizin keyifli bir yolculuk geçirmesinde önemli bir etkendir.
Yukarıda belirttiğimiz dikkat edilecek noktalar, aracınız ve seyahatiniz için önemli noktalardır. Eğer saydığımız parçalardan bir tanesi aracınızda çalışmıyorsa, size en yakın araç servis noktasına giderek aracınız için gerekli olan bakım ve kontrolü yaptırmalısınız.
Keyifli yolculuklar.