Yeni OSB’lere Taşınan Kobi’ye 200 Bin TL Destek!

eTA KOBİ’lerimiz için önemli gelişmeleri paylaşmaya devam ediyor. Bu yazımızda yeni OSB’lere taşınan KOBİ’lere.Türkiye’de ilk OSB 1961 yılında Bursa’da kurulmuştur ve günümüzde OSB'lerin sayısı 300’e ulaşmış durumdadır. Aradan geçen 56...

Yeni OSB’lere Taşınan Kobi’ye 200 Bin TL Destek!

eTA KOBİ’lerimiz için önemli gelişmeleri paylaşmaya devam ediyor. Bu yazımızda yeni OSB’lere taşınan KOBİ’lere.
Türkiye’de ilk OSB 1961 yılında Bursa’da kurulmuştur ve günümüzde OSB'lerin sayısı 300’e ulaşmış durumdadır. Aradan geçen 56 yılda teknolojideki gelişmeler Organize Sanayi Bölgeleri’nin yapıları ve işleyişleri üzerinde etkili olmuştur. Bu gelişmeler doğrultusunda sanayi alanında gelinen en son yenilik olan Endüstri 4.0 fabrikaların yapılarını ve üretim şekillerini de etkilemektedir. Tüm dünyada büyük merak uyandıran ve yapay zekâ ile desteklenen bu üretim modeli ülkemizde de etkilerini göstermeye başladı.
Türkiye’de ticaretin kalbi olarak bilinen Marmara ve Ege Bölgeleri ile yeni dönem OSB’lere merhaba diyeceğiz. Marmara ve Ege bölgelerinde Endüstri, 4,0’a uygun olarak 30 yeni OSB hayata geçirilecek. Bu OSB’ler yeşile önem verilerek, çevreye sıfır zarar ilkesi edinilerek yapılacak. İlk olarak İstanbul’da bulunan 8 OSB’nin yılsonunda bu bölgelere taşınması planlanıyor.
KOBİ’leri mutlu edecek haber ise dünyadaki bu gelişmelere ayak uydururken alacakları mali destek. KOBİ’lere,  uzaklıkları ve ticari hacimleri göz önünde bulundurularak 75 ila 200 bin TL arasında destek verilecek. Bu desteklerin verilmesinde Üretim Reform Paketi Kanunu Tasarısı ile kurulan Sanayi Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi (SAGYAŞ) büyük rol oynayacak. 3 yılda tamamlanması planlanan dönüşüm için kamudan 1 milyar dolar ayrıldı. Bununla birlikte yeni açılacak Organize Sanayi Bölgeleri’nde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek olan çalışmalarda 1 milyon yeni istihdam hedefi de bulunuyor.