Uzun Yolda Sağlık

Uzun yolculuklar vücut sistemini olumsuz yönde etkilemektedir. Uzun Yolda Sağlık için, yolun olumsuz etkileri kolay ve pratik egzersizlerle ve beslenme alışkanlıklarında küçük değişiklikler yaparak çözmek hiç de zor değil.Etaşımacılık.com...

Uzun Yolda Sağlık
Uzun yolculuklar vücut sistemini olumsuz yönde etkilemektedir. Uzun Yolda Sağlık için, yolun olumsuz etkileri kolay ve pratik egzersizlerle ve beslenme alışkanlıklarında küçük değişiklikler yaparak çözmek hiç de zor değil.
Etaşımacılık.com olarak, uzun yolda rahat etmeniz için bazı önerilerimizi bu yazıda topladık.
Öncelikle her iki saate bir 5-10 dakika dinlenmek, bunun 2-3 dakikasını da gerdirme ve gevşeme hareketlerine ayırmak uzun ve sağlıklı bir yolculuk için çok önemlidir. Aşağıdaki birkaç küçük egzersiz vücudunuzun rahatlamasına yardımcı olacaktır:
  • Parmak ucunda yükselme ve oturarak baldır hareketi: Oturduğunuz yerde parmak uçlarınızda yükselerek baldır kaslarınızı gerin.
  • Koltuğa tam yaslanarak sırtı gerdirme ve gevşetme hareketi
  • Oturduğunuz yerde gövdeyi sağa ve sola döndürmek suretiyle bel hareketi
  • Mide kaslarını içeriye çekerek gevşetme ve gerdirme hareketi
Yapılan araştırmalara göre sürücülerin yaklaşık %70’inin kilo sorunu yaşadığı tespit edilmiştir. Öğün atlayan, yoğun yağ ve şeker tüketen, çalışma saatleri dolayısıyla spor yapmaya fırsat bulamayan sürücülerin şeker, tansiyon ve kan değerlerinin yükseldiği görülmüştür.
Yanlış beslenme alışkanlıkları aynı zamanda halsizliğe, uykusuzluğa ve dikkatsizliğe sebep olur. Bu da sürücülerimiz için büyük bir tehlike oluşturur. Etaşımacılık.com’un, Uzun Yolda Sağlık konusunu önemsiyoruz ve uzun yolların fatihi şoförlerimiz için öncelikli önerisi bu tehlikeyi engellemektir.
Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için:
  • Aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durulması, bunların yerine daha hafif ve besin değeri yüksek gıdaların tercih edilmesi gerekir.
  • Seçeceğiniz yiyeceklerin ızgara, fırında veya haşlama yöntemiyle pişirilmiş olmasına dikkat edilmesi gerekir.. Kızartma ve kavurmalar uzun yolculuklarda da sağlıklı seçimler değildir.
  • Yolculuğunuz boyunca mümkün olduğunca paketlenmiş gıdaları tercih etmeye çalışmalısınız. Sudan dolayı oluşan ishaller sıklıkla görüldüğünden kapalı şişelerdeki suları tüketmeye özen gösterilmesini ve açık satılan ayranların tercih edilmemesini  tavsiye ederiz.
Sürücülerin dikkatinin dağılmaması ve vücudun hareketsizliğinden dolayı oluşan rahatsızlığın minimuma indirilmesi için sabah uykudan kalkınca küçük egzersiz hareketleriyle kasları esnetmek, uzun yoldayken düzenli aralıklarla mola vermek, yürüyüş ve açma-germe hareketleriyle kasların kasılmasını önlemek gerekir. Uzun Yolda Sağlık için, aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durulması, bunların yerine daha hafif ve besin değeri yüksek gıdaların tercih edilmesi gerektiğini de unutmamak gerekir.
Karşılaştığınız zorlukların yolunuza ve yolculuğunuza engel olmaması dileğiyle.