Ulusal Ulaştırma Mevzuatı Nedir?

Ulusal Ulaştırma Mevzuatı bu alanda çıkarılmış olan hukuk kurallarının bütününe verilen isimdir. Ulaştırma mevzuatı ise, ulaştırma konusunda çıkarılmış olan tüm hukuki düzenlemeleri içeren anlam ifade etmektedir.Ülkemizde ulaştırma...

Ulusal Ulaştırma Mevzuatı Nedir?
ulusal ulaştırma mevzuatı nedirUlusal Ulaştırma Mevzuatı bu alanda çıkarılmış olan hukuk kurallarının bütününe verilen isimdir. Ulaştırma mevzuatı ise, ulaştırma konusunda çıkarılmış olan tüm hukuki düzenlemeleri içeren anlam ifade etmektedir.
Ülkemizde ulaştırma faaliyetleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından düzenlenir. İçişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı da sorumluluk alanlarında yapılan ulaştırma hizmetlerini düzenlemek için Ulaştırma Bakanlığı’nın onayı ile düzenlemeler yapar.
Ulaştırma Bakanlığı kuruluş yapısı gereği; kara, deniz, hava ve demir yolları ulaşımı ve haberleşme faaliyetleri olmak üzere beş ana dalda hizmet verir.
Kara ulaşımı ile ilgili görevler, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü tarafından yapılır. Bu amaç ile Kara yolu Taşıma Kanunu’nu ve bu kanuna ek olarak hazırlanıp yayımlanan ilgili yönetmelikler Kara yolları Genel Müdürlüğü tarafından uygulanır. Ayrıca uluslar arası ulaşım anlaşmaları da Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygulamaya konulur.