Trafik İkaz Levhaları - 1

Tüm şoförlerimize yolculuklarında kolaylık dilerken trafik işaretlerini de unutulma ihtimaline karşı bir seri halinde paylaşacağız. Trafik işaretleri, trafiği düzenleme amacı ile kullanılan işaret levhaları, ışıklı ve sesli işaretler, yer...

Trafik İkaz Levhaları - 1
 
Trafik İkaz Levhaları
Tüm şoförlerimize yolculuklarında kolaylık dilerken trafik işaretlerini de unutulma ihtimaline karşı bir seri halinde paylaşacağız. Trafik işaretleri, trafiği düzenleme amacı ile kullanılan işaret levhaları, ışıklı ve sesli işaretler, yer işaretlemeleri ile trafik zabıtası veya diğer yetkililerin trafiği yönetmek için yaptıkları hareketlerdir.
Trafik işaretleri, Avrupa Ekonomik Konseyine üye ülkelerin 8 Kasım 1968 yılında Viyana’da imzalamış oldukları Karayolu Işıklı İşareti ve İşaret Levhaları Anlaşması ile söz konusu anlaşmanın daha sonraki revizyonlarında yer alan hususlara dayanmaktadır.
Trafik işaret levhaları, yolu kullananlara yol ve çevresinin genel karakteristikleri hakkında gerekli görülen uyarı ve önerilerin yazı ve semboller halinde mesajlarla aktarılmasını sağlarlar. Nizami bir şekilde kullanıldıkları takdirde, trafik işaret levhaları karayolu güvenliğine büyük ölçüde katkıda bulunurlar. Aşağıda bu yazımızda bahsedeceğimiz ilk kısım levhaları bulabilirsiniz.