Müşteri Memnuniyeti

eTA Blog'da faydalı içerikleri okuyucularımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün ki konumuz müşterilerin memnuniyetleri ve zaman içerisinde davranışlarında nasıl değişiklikler olduğu.MÜŞTERİMüşteri bir firmanın en önemli varlığıdır....

Müşteri Memnuniyeti
eTA Blog'da faydalı içerikleri okuyucularımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün ki konumuz müşterilerin memnuniyetleri ve zaman içerisinde davranışlarında nasıl değişiklikler olduğu.
MÜŞTERİ
Müşteri bir firmanın en önemli varlığıdır. Müşteri firmanın elde edeceği başarının ana kaynağıdır.
Markaların bulundukları sektörde ayakta kalmaları, marka değeri yaratmaları ve yarattıkları değeri korumalarının en büyük sebebi müşterilerinin memnuniyetidir. Müşteri memnuniyeti bütün işletmeler için geçerlidir. Müşterinin istek ve ihtiyaçlarının giderilmesi sonucu tatmin olma oranı, müşterinin memnuniyetini belirler. Müşteri memnuniyeti bir anlamda işletmenizin de başarısını gösterir. Ne kadar iyi ürün ya da hizmet sağlayabiliyorsanız, müşterinizi o derece memnun edebilirsiniz.
Müşteri memnuniyeti size, işletmenizin iyileştirilmesini ve geliştirilmesini sağlayacak veriler verebilir. Bu veriler sayesinde işletmenizdeki gidiş hata dur diyebilir, işleyiş şekillerinizi iyileştirebilir veya değiştirebilirsiniz. Tüm bunlar için öncelikle yapmanız gereken müşteri memnuniyetini ölçmek. Müşteri memnuniyetini önemseyen firmalar, müşterinin ihtiyaçları, algıları, tercihleri ve davranışlarının haritasını çıkarır ve tüm iş ekibinin zihnine müşterilere hizmet ve onları tatmin etme fikrini yerleştirir.
DEĞİŞEN MÜŞTERİ DAVRANIŞLARI