KOBİ’lere Özel Hizmetler ve Uygun Nakliye Avantajları Neler?

.KOBİ olmanın dayanılmaz fırsatları: KOBİ’lere Özel HizmetlerKüçük ve orta büyüklükteki işletmeler, yani KOBİ’ler büyük işletmelerden farklı finansal ve yönetimsel ihtiyaçları var. Bir holding ile bir girişimci aynı bankacılık ürünlerini ya...

.KOBİ olmanın dayanılmaz fırsatları: KOBİ’lere Özel Hizmetler
 
Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler, yani KOBİ’ler büyük işletmelerden farklı finansal ve yönetimsel ihtiyaçları var. Bir holding ile bir girişimci aynı bankacılık ürünlerini ya da internet paketini kullanmıyor, çünkü işletmenin büyüklüğü birçok hizmetin kapsamını da belirliyor.
 
 
Girişimcilerin büyüme anahtarı: KOBİ Bankacılığı
 
KOBİ’lerin tüm finansal ihtiyaçlarına yönelik özel uygulamalar sunan KOBİ bankacılığı, neredeyse tüm bankalarda ayrı bir departman olarak hizmet veriyor.
 
KOBİ bankacılığı kapsamında şirket hesaplarının işletilmesinin yanı sıra maaş ve sigorta ödemeleri, pos makinesi hizmetleri, sigorta, dijital işletme altyapıları ve İK yönetim desteği gibi ek hizmetler de sunuyor.
 
Hatta bazı bankalar, KOBİ’lerin gelişen ekonomi trendleri ve dönüşen piyasalara daha kolay uyum sağlayabilmesi için online eğitici içerikler de sağlıyor.
 
 
KOBİ’lere Özel Krediler
 
KOBİ bankacılığı kapsamında birçok banka tarafından verilen KOBİ kredileri, özel ödeme koşullarıyla KOBİ’lere işlerini geliştirme fırsatı veriyor. Bu ticari kredilerin yanı sıra devlet destekleri ve hibeler de geri ödemesiz KOBİ Destek Kredisi olarak veriliyor.
 
 
 
KOBİ’lerin nakliye tercihi eTA
 
Ülke ekonomisini ayakta tutan KOBİ’ler ürettikleri ürünleri ve diğer taşınabilirlerin nakliyesini en uygun fiyatlarla taşımak istiyor. Borusan güvencesiyle KOBİ’lere uygun koşullarda taşımacılık hizmeti veren eTA – Elektronik Taşımacılık Ağı fiyatları yükselten aracılar olmadan, güvenilir ve sigortalı taşımıcalık hizmeti sunuyor. KOBİ’ler taşınacak yükün kapsamını, kalkış ve varış noktalarını sisteme giriyor, eTA’nın yaygın kamyoncu ağı üzerinden en uygun fiyatı alıyor, yükünü sorunsuz taşıyor. KOBİ nakliye fırsatları eTA’da yeni yüklerini bekliyor.
 
 
Alo, KOBİ mi?
İşletmenize özel tarifeleri incelediniz mi?
 
Farklı büyüklükteki KOBİ’lerin birbirinden farklı telekomünikasyon ihtiyaçları oluyor. Şirketin ve çalışanların kullandığı sabit ve mobil telefon hatlarının yanı sıra internet paketleri, tablet ve kiosklar ile işletmenin dijital dönüşümü farklı telekomünikasyon şirketlerinin KOBİ’lere özel sunduğu tarife ve paketler ile sağlanıyor.
 
İşte KOBİ’lerin iletişim ihtiyaçlarına özel hazırlanmış tarife ve paketler:
 
Vodafone İş Ortağım
//www.vodafone.com.tr/Is-Ortagim/kobi.php
 
Türk Net – KOBİ Net
//kurumsal.turk.net/kobi-net/
 
Türk Telekom KOBİ
//kurumsal.turktelekom.com.tr/kobi/default.aspx
 
Turkcell KOBİ
//www.turkcell.com.tr/kurumsal/isletmeler/kobi
 
 
Sizin işinize hangisi gelir:
Hazır Ofisler mi, Sanal Ofisler mi?
 
KOBİ’lerin adı üstünde, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler. Yani ofis giderleri ve diğer harcamaları titizlikle düzenler, her zaman ekonomilerini düşünerek hareket ederler. Bu yüzden özellikle yeni kurulan ve gelişmeye başlayan KOBİ’ler için hazır ofis veya sanal ofis seçenekleri daha da cazip hale geliyor. Daha çok sahada faaliyet gösteren ve ofis ihtiyaçları sınırlı olan ya da hiç olmayan KOBİ’ler de bu hazır ofisleri ya da sanal ofisleri tercih ediyor.
 
Ofis maliyetlerini en aza indiren bu yeni nesil ofisler prestijli lokasyonlarda bir iş adresinin yanı sıra şirket telefonlarının şirket adıyla cevaplandığı, posta ve kargoların şirket adına alınıp, talep doğrultusunda istenilen adrese yönlendirildiği sekreterya hizmetleri de veriyor. Toplantı odası, resepsiyon ve karşılama gibi alanların ortak kullanıldığı hazır ofisler sayesinde ofis giderleri, faturalar ve diğer mekan yönetimleri ile vakit kaybetmeyen KOBİ’ler işlerine daha çok odaklanabiliyorlar. Sanal ofisler de hazır ofislerle aynı hizmetleri sunuyor, ancak KOBİ’lere bir ofis alanı sunmuyor.
 
 
Gelin, bu yeni nesil ofislerin en popüler olanlarını yakından inceleyelim:
 
Workinton
 
Türkiye’de İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Ankara’da da hazır ve sanal ofis hizmetleri veren Workinton ayrıca Katar ve ABD’de ofislere sahip. Bünyesindeki KOBİ’ler bu ofislerden istediği birini -önceden bildirmek suretiyle- üyelik kapsamında kullanabiliyor. Yaygın ofis ağı, çeşitli sektörlerden oluşan komünitesi ve ilham veren çalışma alanlarıyla Workinton KOBİ’ler için yenilikçi bir çözüm.
 
 
Kolektif House
 
Levent’teki bu paylaşımlı ofis özellikle yeni kurulan ya da birbirleriyle ortak işler yapan girişimleri ve KOBİ’leri bünyesinde bulunduruyor. Hazır ve sanal ofis seçenekleri bulunan Kolektif House motivasyon yükselten dekorasyonu ve birbirinden renkli etkinlikleriyle yeni bir iş dünyasının sinyallerini veriyor.
 
 
Plaza Cubes
 
İsminden de anlaşılacağı gibi küp yapısını merkezine koyan ve farklı bileşenlere sahip KOBİ’lerin tercihi olan Plaza Cubes, plaza yaşantısını hazır ve sanal ofisleriyle uygun şartlarda sunuyor, şirketler için yüksek kalitede ofis hizmeti veriyor. İstanbul ve Ankara’da ofisleri bulunan Plaza Cubes, yerli ve yabancı birçok akılcı şirket tarafından tercih ediliyor.