Kışın Uzun Yolda Gerekli Olan 15 Eşya

Kış şartlarında yollarda olmak zor. Araçların ağırlığı, yol koşullarının ağırlığıyla birleşince önlem almadan yola çıkmamak gerek. Kışın yollara çıkmadan yapmanız gerekenleri derledik.Öncelikle mutlaka aracınızı ve lastiklerinizi kışa...

Kışın Uzun Yolda Gerekli Olan 15 Eşya
uzun yolculuklarda yanımıza almamız gerekenlerKış şartlarında yollarda olmak zor. Araçların ağırlığı, yol koşullarının ağırlığıyla birleşince önlem almadan yola çıkmamak gerek. Kışın yollara çıkmadan yapmanız gerekenleri derledik.
Öncelikle mutlaka aracınızı ve lastiklerinizi kışa hazırlamalısınız ancak diğer mevsimler için de hazırlık yapmalısınız. Farklı hava koşulları, kendine özgü bakım ve ayarlamalar gerektirir. Peki mevsim bakımını yaptırdıktan sonra aracınıza hangi malzemeleri almalısınız?

Uzun Yola Çıkmadan Önce Aracınıza Hangi Malzemeleri Almalısınız?

Mutlaka aracınızda, aracın ağırlığına ve büyüklüğüne uygun bir kriko ve halat bulundurmalısınız. Başka bir araçtan yardım alamadıysanız, güzergahınızda ki yakın araç çekicilerinin iletişim bilgilerini yola çıkmadan hazırlarsanız, acil durumlarda kolayca iletişim kurabilirsiniz.
Ayrıca aracın saplanması ya da arızalanması durumunda kullanmak için önceden aracınızda olması gereken bazı araç-gereçler var. İnanın, onlar hayat kurtarabilir. Yola çıkmadan aşağıdaki liste ile aracınız yola hazır mı kontrol edebilirsiniz.

İşte uzun yolda gerekli eşyalar listesi:

  1. İlk yardım çantası
  2. Aydınlatma malzemeleri; el fenerleri, ışıldaklar
  3. Yol işaretçisi reflektörler
  4. Yün battaniyeler
  5. Atıştırmalık yiyecekler
  6. Su ısıtıcı
  7. Kalın çoraplar
  8. Bere
  9. Eldiven
  10. Ağrı kesici ilaçlar
  11. Lastik zinciri
  12. Kar küreği
  13. Çakmak veya kibrit
  14. Dolu pillerle el radyosu
  15. Taşınabilir cep telefonu şarj ünitesi