Kırkayak Kamyon Nedir?

Lojistik sektörünün içinden olmayan insanları anlamanın yollarından biri olan kırkayağın ne olduğunu bilip bilmeme yöntemini sıkça kullanıyoruz. Bu yazımızda eTA üyelerimize ve kullanıcılarımıza özetlenmiş şekilde kırk ayak kamyon nedir...

Kırkayak Kamyon Nedir?
Lojistik sektörünün içinden olmayan insanları anlamanın yollarından biri olan kırkayağın ne olduğunu bilip bilmeme yöntemini sıkça kullanıyoruz. Bu yazımızda eTA üyelerimize ve kullanıcılarımıza özetlenmiş şekilde kırk ayak kamyon nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Nakliye sektöründe yerleşik kullanımı “kırkayak” olan kamyonlar, aslında dört dingilli, ön ve orta dingillerinde bir, arka dingillerinde iki lastik bulunan, yük haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma araçlarıdır.  Kırkayaklar yük taşımacılığında kullanılırken belli özellikleri nakliye sürecine katkı sağlar. Aynı zamanda bunlar yükünüz için araç seçerken de kırkayaklarda tercih edebileceğiniz özelliklerdir.
Açık kasa kırkayaklarda, kasa yandan açılmalı, babalar çıkar, veya havuzlu araçlar tercih edilebilir.
Kapalı kasa kırkayaklarda ise sac kasa veya tenteli araç seçilebilir. Tenteli araçlarda aynı zamanda tavan ve yandan açılma özelliği de yükleme ve taşıma sırasında kolaylığa sebep olacaktır.