Kasko ve Trafik Sigortası

Etaşımacılık.com olarak, yeni yazımızda, trafik kanununda düzenlenen ve trafiğe çıkan her aracın yaptırmak zorunda olduğu “kasko ve trafik sigortası” ve önemine değineceğiz. Trafik sigortası, araçların karıştıkları kazalarda karşı tarafa...

Kasko ve Trafik Sigortası
Etaşımacılık.com olarak, yeni yazımızda, trafik kanununda düzenlenen ve trafiğe çıkan her aracın yaptırmak zorunda olduğu “kasko ve trafik sigortası” ve önemine değineceğiz. Trafik sigortası, araçların karıştıkları kazalarda karşı tarafa verdikleri zararı, aracın kusuruna göre ve belirli bir oranda karşılamaktadır.
Zorunlu trafik sigortası, yaptırılan aracı değil sadece hasar verilen aracın zararını karşılar. Bu yüzden “kasko” ile karıştırılmamalıdır. Etaşımacılık.com’a ulaşan sorulara göz attığımızda, kasko ve sigorta konusunda bir kafa karışıklığı olduğunu görüyoruz. Sıkça sorulan sorular arasında olan, ‘Aracımda kasko varsa sigorta yaptırmama gerek var mı?’ sorusuna ise şu şekilde cevap vermek en doğrusu olur diye düşünüyoruz.
kasko
Kasko poliçeleri, zorunlu trafik sigortasında bulunan zarar karşılama maddelerini içinde barındırsa da tam anlamıyla bir zorunlu trafik sigortası değildir. Aracınızda kaskonuz varsa bile, Karayolları Trafik Kanunu gereği zorunlu trafik sigortasını yaptırmak zorundasınız. Etaşımacılık.com olarak, eğer kaskonuz varsa ve zorunlu trafik sigortanız yoksa size en yakın sigorta acentesine uğramanız gerektiğini hatırlatırız.
Yolunuza eksiksiz belgelerle devam etmeniz hem sizin hem de diğer sürücülerin güvencesidir. Yolunuz daima açık olsun.