Kamyoncular eTA Hakkında Ne Düşünüyor?

ETA faaliyete başladığı günden beri hem kamyoncular hem de KOBİ'lere en iyi koşulları sunuyor. ETA'yı bir de kamyoncularından dinlemeye ne dersiniz? Yazımızın devamında, TransMedya ropörtajımızı ve kamyoncularımızın ETA hakkındaki...

Kamyoncular eTA Hakkında Ne Düşünüyor?
ETA faaliyete başladığı günden beri hem kamyoncular hem de KOBİ'lere en iyi koşulları sunuyor. ETA'yı bir de kamyoncularından dinlemeye ne dersiniz? Yazımızın devamında, TransMedya ropörtajımızı ve kamyoncularımızın ETA hakkındaki düşüncelerini görebilirsiniz.
Kamyoncular ETA hakkında ne düşünüyor?
Bireysel kamyoncuya bugün kazandığından daha fazlasını kazandıracak bir sistem kurduklarını söyleyen kaan gürgenç, kamyoncuların bu işin bel kemiğini oluşturduğunu, onlar olmadan bu işin süremeyeceğini belirtiyor.Peki kamyoncular eta hakkında ne düşünüyor? bir tır parkına giderek bu soruyu onlara sorduk.
eta_memnuniyet1İŞ SAYIMIZ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR ETA’dan önce zamanımızın büyük bölümünü yük bulmak için harcıyorduk. Bu bazen 3-4 günü bulabiliyordu. Şimdi garantili kazanıyorum ve iş sayımız her geçen gün artıyor. Garajlarda müşteri çıksın diye bekliyorduk. ETA ile birlikte her şeyimiz telefonumuz oldu. Sürekli telefonumuza bulunduğumuz lokasyona göre, yük teklifi geliyor ve biz teklimizi yine mesajla iletiyoruz. Teklifimiz onaylanırsa belirtilen yere gidip yükümüz alıyoruz. Yükü yükleyince kartımıza paranın yüzde 60’ını yatırıyorlar. Malı teslim edip teslim evraklarını gönderdiğimiz zaman aynı gün içerisinde paramızın kalan kısmı da yatıyor. Ben akaryakıt alacağım dersen de akaryakıt için ekstra para gönderiyorlar.
Eskiden yük bulsak bile geri dönüş için nereden yük bulabiliriz diye kara kara düşünürdük. ETA ile bu sıkıntımız da kalmadı. ETA bizim nerede olduğumuzu bildiği için, oradaki yük ile ilgili bize teklif geçiyorlar. Bu sistem sayesinde malı teslim ettiğimiz yerden işimizi alıp dönüyoruz. Aynı gün yük yüklediğimi bilirim. Zaman kaybı diye bir şey yok. Bizim işte 1 saat oyalanmak insanı 1 gün geriye atıyor. İş arama derdim yok. Örneğin iş için Antalya’ya gittin, çağrı merkezini arayıp ben Eskişehir’e gidiyorum orada iş var mı diye soruyorum. Çağrı merkezi üzerinden bilgiler alabiliyorum.
Tüm sistem cep telefonu üzerinden işliyor. Müşteri ile kesinlikle diyalogumuz yok. Sadece yükü yüklerken bir diyalog halindeyiz. Nereye gidersem gideyim geri dönüşte yüzde 99 iş bulabiliyorum. Ne garaj sıkıntısı ne de nakliyeci ile uğraşma durumu kalmadı.
Yük bulabilmek için, yük veren yerleri kendilerine bağlayan ve bu işten komisyon alan yerlere giderdik. ETA’nın sisteminde komisyon yok. Komisyonun olmaması benim bütün masraflarımı çıkarıyor. Parayı alamayacağım gibi bir düşüncem artık yok. ETA’dan önce birçok yerde paramız kaldı. ETA ile artık paramı alır mıyım diye bir stres de yaşamıyorum.
eta_memnuniyet2ETA BÜTÜN STRESİMİ ALDI Yükü nakliyecilerden alıp İzmir’e, Adana’ya ve ya Mersine gidiyoruz. Yükü boşalttıktan sonra iş için garaja gidiyorduk. Arabayı garaja çekip dönüşteki iş için nakliyecileri dolaşıp duruyorduk. Nakliyecileri dolaşırken araçları paralı parka çekiyoruz. Bu durumunda bana aylık 150-200 lira masrafı vardı. Şimdi ETA’nın sayesinde çok rahatım. İş bulmak için nakliyecilere girmiyorum, otoparkçıya boşuna para vermiyorum, bunlar hep benim avantajıma.
Stres olmadığı için daha rahatım. ETA benim üzerimden stresi aldı. Eskiden stres yapıyordum kendime acaba yükü boşalttığım zaman aynı gün ve ya ertesi gün yük sarıp ta dönebileceğim mi diye. 24 saat çalışan çağrı merkezimizle birlikte bize sahip çıkıldığını hissediyoruz. Yükü sardıktan sonra yalnız kalmıyoruz. Arkamızda en azından bir çağrı merkezimiz var. Çağrı merkezi bize çıkar bir yol gösteriyor, müşteri ile muhatap oluyor ve sıkıntılarımızda sürekli yanımızda.
Diğer kamyoncu arkadaşlara da kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu sistemde çalışmam diyen bir arkadaşı henüz görmedim. Çünkü sistemi anlayan kişi sistemin ne kadar rahat olduğunu fark ediyor. ETA gerçek anlam da üzerimden büyük bir yük aldı.
Aracımdaki mal komple ETA tarafından sigortalanıyor. Kaza, yapma durumu olsa arkamızda ETA’nın sigortası var. Bu durum yükünü aldığımız vatandaşımızın mağdur olmasını engelliyor. ETA ilerleyen zamanda lastik ve tamir için de bir çözüm yolu bulacaktır diye umuyorum. Bu sistemle birlikte bize sahip çıkıldığını hissediyorum. Yalnız başımıza kalmıyoruz.
eta_memnuniyet3HAYALİ İŞE GİTMİYORUZ Ben daha önce Borusan ve Balnak’la da çalıştım. Bu sitemi onlardan duydum. Seni sisteme kaydedelim dediklerinde işin içinde kayıt durumu olduğu için pek sıcak bakmadım. Borusan işin için de olduğu için güven duydum ve sisteme kayıt oldum.
Sisteme kayıt olduktan sonra gördüm ki daha rahatım. Çünkü hayali işe hiç gitmiyoruz. Bu sektörde fazlasıyla hayali iş olur. Yani size bir adres verirler ve o adrese gittiğinizde öyle bir yük olmadığını görürsünüz. Oraya kadar aracınızla gittiğiniz için akaryakıt harcamış olursunuz ve zamanınız boşa gider. Sizden bunun için 100 TL komisyon alırlar. Onlarca nakliyeciyi aynı noktaya yönlendirdikleri oluyor. ETA ile yükün orda olduğunu biliyorsunuz ve kuşku duymuyorsunuz. Ödeme konusunda da sıkıntı yaşamadığımız için artık içimiz çok rahat.
Zararına taşıma gibi bir derdimiz de yok. Size teklif geliyor ve bunu kabul edip etmeme bizim elimizde. Ben şu paraya taşırım diye kendi teklifinizi de sunuyorsunuz. Sistem sizi koruyor çünkü herkese aynı şartlarda teklif geçiliyor. Şunu korurum buna daha fazla iş veririm diye bir çıkar ilişkisi oluşturmuyorlar. Herkese eşit davrandığı için sisteme olan güvenimiz tam.
ETA’nın bize yapacağı yardımlardan bir tanesi de sigorta konusunda olabilir. Geçtiğimiz yıl bin 500 TL’ye yaptırdığım trafik sigortası için bu yıl 4 bin 500 TL istediler. ETA filo halinde sigorta yaparsa fiyatlar daha uygun olur. Ayrıca ödeme kolaylığı sağlarlarsa bizim için çok iyi olur.
Aracımıza takip cihazı da takıyorlar. Bu sayede artık rahat uyuyabiliyoruz. Çünkü aracamız çalınsa dahi bulabiliyorlar.
Yazıyı TransMedya'da okumak için buraya tıklayabilirsiniz.