İletişim Teknolojileri Ve Taşımacılık Sektörü

Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye ulaşılmasını ve bilginin oluşturulmasını sağlayan her türlü görsel, işitsel, basılı ve yazılı araçlardır. Günümüz toplumunda teknoloji, iletişimde yoğun olarak kullanılmaktadır. Bunlardan en yoğun...

İletişim Teknolojileri Ve Taşımacılık Sektörü
iletişim teknolojileri ve taşımacılık
Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye ulaşılmasını ve bilginin oluşturulmasını sağlayan her türlü görsel, işitsel, basılı ve yazılı araçlardır. Günümüz toplumunda teknoloji, iletişimde yoğun olarak kullanılmaktadır. Bunlardan en yoğun olarak kullandıklarımız; televizyonlar, bilgisayarlar ve cep telefonlarıdır. Ayrıca tabletler, uydu sistemleri, GSM hizmetleri, GPRS, navigasyon cihazları gibi bir çok iletişim teknolojileri iş ve özel hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girmişlerdir. İletişim teknolojilerinin hayatın her alanında bu kadar şekilde kullanılması  büyük kolaylıklar ve faydalar sağlamaktadır. Bunlar :
  • Maliyet avantajı
  • İş sürekliliği, Karlılık,
  • Hareketlilik, Güven
  • Motivasyon, Verimlilik
  • Bilgilere her an ve her yerden hızlı şekilde erişim avantajlarıdır.
İletişim teknolojilerinin sağlamış olduğu bu avantajlar ile taşımacılık sektöründe de çeşitli kullanım şekilleri ve alanlarıyla yoğun bir biçimde kullanılmaktadır.