İBB'den Sirkeci-Harem Hattına Kamyon ve Tır Yasağı

eTA güncel gelişmeleri kamyoncularımızla paylaşmaya devam ediyor.Kamyon ve tır şoförlerimizi yakından ilgilendiren yol ve köprü kullanımları ile ilgili İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden yeni bir açıklama geldi.Yavuz Sultan Selim...

İBB'den Sirkeci-Harem Hattına Kamyon ve Tır Yasağı

eTA güncel gelişmeleri kamyoncularımızla paylaşmaya devam ediyor.
Kamyon ve tır şoförlerimizi yakından ilgilendiren yol ve köprü kullanımları ile ilgili İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden yeni bir açıklama geldi.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasının ardından kamyon ve tırların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanmaları yasaklanmıştı. Kaçak geçişlere uygulanan cezaların artması, yeni köprü gidiş-dönüşlerinin 300 liraya mal olması ile birlikte sürücüler masraflarını azaltmak için 17 TL karşılığında Sirkeci – Harem arabalı vapurlarını kullanıyordu.
Tarihi Yarımada ve sahil yolu üzerinde uzun kuyruklar oluşturması sebebi ile İstanbul Büyük Şehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda aldığı bir kararla Sirkeci – Harem arabalı vapur hattını kullanan ağır vasıta araçlarına kısıtlama getirmişti.  Bu kısıtlama ile birlikte ağır vasıta araçlarının saat 06.00-10.00 ve 16.00-22.00 arasında Sirkeci – Harem hattını kullanmaları yasaklanmıştı.  Alınan bu tedbirlerinde yetersiz kalmasıyla geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyük Şehir Belediyesi yeni aldığı bir karar ile “Ağır tonajlı araçlar, Tarihi Yarımada ve sahil yolu üzerinde oluşturdukları yük nedeniyle arabalı vapurları kullanamayacaklar” açıklamasını yaptı.
Bu gelişmelerin ilgili sektörlere yapacağı etki ise merak konusu.