Cam Filmi Kaplama Cezasına Son

Cam Filmi Yasağı Kaldırıldı!Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Araçların Üretim Tadil ve Montajı ( AİTM ) yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle M,N ve O tipi araçlarda camlara film kaplama uygulayan şoförlere uygulanan ceza ve yasağa son...

Cam Filmi Kaplama Cezasına Son

Cam Filmi Yasağı Kaldırıldı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Araçların Üretim Tadil ve Montajı ( AİTM ) yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle M,N ve O tipi araçlarda camlara film kaplama uygulayan şoförlere uygulanan ceza ve yasağa son verdi. cam-filmi-yasagi-kaldirildi-etasimacilik Şoförlerin araçlarında konforlu ve güvenli bir ortam oluşturmak için kullandığı cam filmleri trafikte ceza unsuruydu. Başlıca yararı gölgeli ve güneşli alanlar arasındaki sıcaklık dengesini sağlamak ve rahatsız edici ışıkları engellemek olan cam filmleri kamyon ve tırlarda ısıtma ve soğutma masraflarını azaltıyor. Artık şoförlerimiz rahatça cam filmlerini kullanabilecek.
eTA şoförlerimiz için cam film kaplamanın yararları: Cam filmi camın iç yüzeyine kaplanarak ısı kaybını, kışları %30’a kadar azaltır. Yazları ise soğutmada %79’a kadar tasarruf sağlar.

Ek Bilgi:

  • M Sınıfı – En az dört tekerlekli ve yolcu taşımasında kullanılan motorlu araçlardır.
  • N Sınıfı – En az dört tekerlekli ve yük taşımasında kullanılan motorlu araçlardır.
  • O Sınıfı – Bir motorlu araç tarafından çekilen römork veya yarı römork motorsuz yük taşıma araçlarıdır.
Kaynaklar:
//www.udybelgesi.com/trafik_g%C3%BCvenligi_arac_siniflari.asp
//www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/10/20161026-3.htm